Förflytta dig till innehållet

Vi måste hjälpa flickorna i Afghanistan

Åbo Underrättelsers logo

Flyktingar. Tänk dig att du som flicka plötsligt inte skulle få gå till skolan. Hur skulle det kännas?
Tänk dig att någon annan än du skulle få bestämma hur du ska klä dig. Hur skulle det kännas? Jag tror inte att någon flicka skulle tycka särskilt mycket om den idén.

Även flickor i Afganistan har säkert drömt om att bli läkare, astronaut eller arkeolog vid något skede. Men nu inser dom att det knappast aldrig kommer att hända ifall dom inte kommer bort från Afganistan. Tänk att gå miste om sina framtidsdrömmar.

Jag tycker att vi borde hjälpa barn, speciellt småflickor, i Afganistan, mer än vad vi gör. Den enda vägen till flygplatsen i Afganistan är fullproppad. Vi måste hjälpa flickor bort därifrån. Deras framtid hänger på oss.

Jag har svårt att förstå sannfinlännarnas tankesätt gällande flyktingar. Att hjälpa flyktingar gör inte Finland till en farligare plats enligt mig, tvärtom om jag skulle vara i den situationen skulle jag nog önska att någon skulle hjälpa mig.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter