Förflytta dig till innehållet

Vi fortsätter fira regnbågsmässor

Åbo Underrättelsers logo

Kyrkan. Jag har en dröm om en Kristuscentrerad kyrka. En kyrka som är lika radikal och brinnande som Herren Jesus Kristus själv. En kyrka som förkunnar Gud kärleksevangelium och som är tydlig och berörande i sitt budskap.

Jag har en dröm om en kyrka som inte dömer, inte diskriminerar, inte stöter bort. En kyrka som har ett varmt och välkomnande ansikte och ett passionerat hjärta.

Jag har en dröm om en kyrka där karismatiker, högkyrkliga, folkkyrkliga, lågkyrkliga, heavydiggare, tondöva, lovsångsdansare, schlagerfantaster och psalmälskare kan få möta Gud med sina gåvor och på sitt sätt.

Jag har en dröm om en enad Kristi kyrka. En kyrka där vi alla kan mötas kring samma altarbord. Och konkret bli en enda kropp, ett enda bröd, en enda mänsklighet.

Så länge det finns personer inom regnbågsfolket som vill vara med och bygga församling genom att ordna regnbågsmässor, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns personer som känner sig tryggare och mer sedda i en regnbågsmässa än i en söndagshögmässa, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns personer som upplever att kyrkan fördömer och stänger ut regnbågsfolket, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns heterosexuella vita cis-män och -kvinnor som ifrågasätter regnbågsfolkets tolkningsföreträde gällande behovet av regnbågsmässor och upplevelsen av trygghet/otrygghet, av att vara välkommen/ovälkommen, så kommer vi att välja att lyssna på regnbågsfolkets upplevelser och erfarenheter.

Mia Bäck
Kyrkoherde i Åbo svenska församling

Dela artikeln

En kommentar: “Vi fortsätter fira regnbågsmässor

  1. Tom Ramström skrev

    Sällan har jag läst en text så arrogant och fylld av en skenhelighet som den du, Mia Beck skrivit. Du kan vara säker på jag,en heterosexuell vit cis man inte kommer att sätta en fot i den församling du herdar. Inte för att det firas rengbågsmessor eller för att du är kvinna och präst, men för att dina ord avslöjer en attityd som inte är av vad i bibeln kallas, kärlek.
    Jag slutar med att säga att jag går inte i kyrkan för att synas eller höras, fast jag sjunger i kören, utan för att prisa och lova Gud och hoppeligen höra hans röst tala till mej. Och när jag säger kyrkan betyder det inte en specifik denomination utan där två eller fler är samlade i Jesu namn.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter