Förflytta dig till innehållet

"Vi fixar det här, stick inte"

Monica Forssell är reporter och webbchef på Åbo Underrättelser. ÅU-foto Det går inte att ta miste på att Åbo stad nu tydligt och klart vill signalera: Vi fixar det här, stick inte. Oklart är bara om adressen är de stora byggföretagen,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “"Vi fixar det här, stick inte"

  1. Ted Bergman skrev

    Forsell, poängen är att när staden har ekononiska utmaningar så är det inte så enkelt att öka personal. I detta fall så kan man anta personalökningen betalas via avgifterna, därför kan man unte jämföra rakt av.

  2. Monica Forssell skrev

    Hej Ted! Du har rätt i att byggloven är en källa till inkomster. Och det är ju också lite av min poäng här att när det gäller pengar (och image) så verkar det finnas en vilja att skrida till åtgärder. Från stadens sida betonar man att de anställda är fullkomligt utmattade och att gränsen för vad man kan kräva av de anställda är nådd. Samma hänsyn önskar säkert också andra yrkesgrupper – oberoende av om deras arbete direkt eller indirekt bidrar till att staden får inkomster eller bidrar till inflyttning.

  3. Ted Bergman skrev

    Forsell missar en grundläggande sak, mämligen att bygglov kostar. Detta betyder attverksamheten inte i samma omfattning finansieras av skattemedel som mången annan verksamhet i staden. Jämförelsen haltar alltså, speciellt då smidig hantering av bygglov har potential till att medverka till inflyttning och nya skattebetalare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter