Förflytta dig till innehållet

Vi bör stöda föreningarna i Pargas på ett hållbart sätt

Åbo Underrättelsers logo

En ny multifunktionshall i Pargas har många fördelar, dock när man läser den finansieringskalkyl som finns som bilaga i stadsstyrelsens föredragning 17.1.2022 som ligger till grund för denna investering, så betyder det att hyran för våra föreningar kommer att stiga med 25 procent eller mer.

Därför vore det viktigt att även behandla föreningarnas bidrag i samband med att den nya hallen byggs, för att årsavgifterna för speciellt föreningarnas ungdomsverksamhet kunde hållas på en nivå där alla har möjlighet att delta, vilket i sin tur medför att antalet barn och ungdomar som deltar sannolikt ökar.

Hyresbidraget för de föreningar som behöver dessa utrymmen har tillika minskat år för år och sedan 2016 så har Stadens bidrag mer än halverat till dags dato. Denna nivå bör återställas för att kompensera den höjda hyran så att föreningarna skall ha förutsättningar att erbjuda sin verksamhet för alla med en låg tröskel.

Hoppas att denna fråga kunde behandlas i Fullmäktige tillsammans med förverkligande av den nya multifunktionshallen för att även säkerställa föreningarnas verksamhetsmöjligheter på ett hållbart sätt framöver.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter