Förflytta dig till innehållet

Vi är som i krig och vaccinet är stålhjälmen

Åbo Underrättelsers logo

Man kunde gott säga att vi befinner oss mitt i ett brinnande krig. Vi är utsatta för ett angrepp med ett biologiskt stridsmedel, ett virus. Huruvida det är konstgjort eller en naturprodukt saknar härvidlag relevans egentligen.
I krig dör eller skadas soldater, men även civilbefolkning.

Under första världskriget konstaterade man att de flesta skadorna på soldater vid fronten var skador på huvudet. Så man tog i bruk en skyddande stålhjälm. Fransmännen var först med det. Alla de krigförande parterna tog så småningom i bruk skyddshjälmar. Före det var hjälmarna mera en prydnad än en skyddsutrustning.

Säkert kunde den stålhjälmen också skada i stället för att skydda, men i huvudsak så skyddade den. Visserligen kunde man ju vid ett handgemäng ta av sig hjälmen och använda den tillhygge i stället.

I den nuvarande situationen är det vaccineringen som är den skyddande stålhjälmen.

Jag förstår mig inte på folk som sticker upp huvudet ur skyttegraven UTAN att ha hjälm på huvudet. Även på den s.k. hemmafronten bör man nog använda hjälm.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter