Förflytta dig till innehållet

”Vi är ett företag på uppgång” – Michael Björklunds destilleri samlar pengar

Pressbild
Man i kockkläder bredvid en destilleringsapparat i blänkande kopparfärg.
Michael Björklund. En av ägarna och grundarna till Åland Distillery.

Åland Distillery är mitt i en aktieemission där företaget söker nästan en halv miljon euro. Aktieemissionen pågår fram till 30 september 2023.

Företaget erbjuder för teckning högst 45 000 aktier för 10 euro per aktie. Minsta antalet aktier som kan tecknas per person är 15 stycken.

–  Åland Distillery är ett företag på uppgång. Efter att ha tagit oss ut ur uppstartsfasen är vi nu redo att utöka och ta ett nytt steg framåt, säger Michael Björklund, en av grundarna och ägarna av Åland Distillery i företagets pressmeddelande.

Åland Distillery grundades 2019 och är det enda destilleriet på Åland. Företaget vill nu ta fram fler produkter och i större skala.

Destilleriet är beläget bredvid Kastelholms slott på Åland, mitt emot Björklunds restaurang Smakbyn i Jan Karlsgårdens Wärdshus gamla lokaler.

Pressbild
Victor Kuusenoja, destilleriansvarig på Åland Distillery.

– Tack vare att minimimålsättningen för emissionen har uppnåtts så kommer vi att kunna visa framfötterna på dryckesmarknaden och kunna få ett stabilt flöde på verksamheten, säger Victor Kuusenoja, destilleriansvarig på Åland Distillery.

De emitterade aktierna utgör högst 26,5 procent av bolagets samtliga aktier om alla emitterade aktier tecknas. Teckningstiden började den 29 juni.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter