Förflytta dig till innehållet

Vi är bra på att äta fullkorn, men behöver mera fibrer

THL
brunt fullkornsbröd
Hälsosamt. De viktigaste källorna för fullkorn är rågbröd, gröt och blandbröd.
Enligt THL:s färska undersökning äter fler än nio av tio vuxna fullkornsprodukter. Råg och havre är de viktigaste fullkornsspannmålen i vår kost och de står för cirka 80 procent av fullkornsintaget.Männen får i genomsnitt 63 gram och kvinnor 47 gram fullkorn per dag från sin…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter