Förflytta dig till innehållet

Verksamhetsledaren om jazzveckoslutet: ”Allt har gått enligt planerna”

Lyckad festival. Årets Baltic Jazz kunde firas i solsken i veckoslutet. Bild: Adrienne Westerback.


Verksamhetsledare Alexandra Lönnström är mycket nöjd med hur allting har förlöpt under jazzfestivalen i Dalsbruk.
– Det har gått riktigt bra. Visst har vi stött på något smått krångel, men inget som inte skulle ha gått att lösa med enkla medel, säger hon.

Jazzen kräver samarbete

De största utmaningarna nämner hon att har varit tidtabellerna och att organisera allting så att det löpt på bra.
– Därför är jag också otroligt tacksam över att det finns ett så stort intresse hos lokalbefolkningen att ställa upp som volontärer. De här arrangemangen kräver bra samarbete och många insatser, säger Lönnström.

Picnic in the park. Besökarna nöjt under träden på den traditionsenliga jazzkonserten I Parken. Bild: Adrienne Westerback.

”Roligt och lärorikt”

Det här är hennes första år som verksamhetsledare och hittills känns det bra.
– Jag önskar kanske att jag hade varit aktiv som frivillig redan förut så att jag hade haft lite mer erfarenhet om hur allting går till. Men jag har lärt mig väldigt mycket nytt, säger hon.
Kan du tänka dig att fortsätta som verksamhetsledare också nästa år?
– Absolut! Det har varit så otroligt lärorikt att få vara med och det roligaste är att få se allting förverkligas, säger Alexandra Lönnström.

Nöjd arrangör. Baltic Jazz verksamhetsledare Alexandra Lönnström (t.h.) tycker att allt gått bra och ser fram emot att få börja planera nästa års festival. Bild: Adrienne Westerback.

Ser fram emot nästa års förberedelser

Nu är det bara den värdefulla responsen från årets besökare som fattas och redan på måndagen efter festivalveckoslutet håller Baltic Jazz styrelse en slutdiskussion om hur allting har förlöpt.
– I höst börjar vi planera för nästa sommar. Det ska bli roligt att få komma igång med förberedelserna för det finns alltid något som kan förbättras och utvecklas, säger Lönnström.
Själv ser hon sig som lite av en allätare när det kommer till musik.
– Jag tycker om all sorts musik, bland annat rock, så jag ser fram emot söndagens ”efterfest” i Verkstan här i Dalsbruk, säger hon.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter