Förflytta dig till innehållet

Veritas Pensionsförsäkring och Pensions-Alandia går samman

De två bolagen har nått ett intentionsavtal om en fusion 2019. Målet med fusionen är en kostnadseffektivare verksamhet, särskilt inom förvaltning och administration, enligt pressmeddelandet från Veritas Pensionsförsäkring.

– Den förbättrade kostnadseffektiviteten kommer att ha en positiv inverkan på våra kundåterbäringar. Samtidigt ger den oss möjligheter att ytterligare utveckla vår service, säger Veritas vd Carl Pettersson.

Den årliga besparingen då det gäller administrationskostnader uppskattas till närmare en miljon euro.

Målgruppen är små och medelstora företag och företagare.

– Fusionen stärker klart vår ställning som det fjärde alternativet på marknaden. Veritas kommer fortfarande att vara det minsta pensionsbolaget, men finansiellt mycket starkt, säger Pettersson.
Bolagen har sedan 1961 haft ett samförsäkringsavtal med delat ansvar för Pensions-Alandias försäkringar och med somliga andra gemensamma funktioner.

Avsikten är att det fusionerande bolaget fortsätter under Veritas varumärke, med hemort i Åbo. Fusionsplanen ska godkännas av bolagens styrelser och bolagsstämmor samt av myndigheterna.

För kunderna sker ingen förändring då det gäller försäkringsvillkoren och pensionsförmånerna, uppger Veritas.

Efter sammanslagningen kommet det nya Veritas att svara för pensionsskyddet för 114 000 finländare och förvalta placeringar om 3,5 miljarder euro.

Pensions-Alandia hör till koncernen Alandia Försäkring. Fusionen är samtidigt en del av Alandia Försäkrings mål att fokusera på det ursprungliga affärsområdet, sjöförsäkring.

Alandia Försäkring meddelar därför också om ett annat intentionsavtal, som gäller bolagets frivilliga personförsäkringar på den åländska marknaden. Dessa ska enligt avtalet överföras till Lokal Tapiola, meddelar Alandia.

Det här beskedet gäller nästan 20 000 försäkringar. Alandias personal som jobbar med just frivilliga personförsäkringar flyttar också till Lokal Tapiola.
Lokal Tapiola Sydkusten har länge varit verksamt på Åland. I somras öppnade bolaget ett nytt försäljningskontor i Mariehamn.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter