Förflytta dig till innehållet

Vem får flest firrar?

Dalsbruks hamnvik är så fiskrik att tävlingsdeltagarna fick fina fångster i fjol. Foto: Jouko K.Jokinen


På lördag blir det tävling i mete i Dalsbruk. I fjol var det premiär. Bakom idén står företagaren Juha-Pekka Seppälä som tycker att skärgården är så vacker om hösten att flera borde upptäcka det.
– Det här ger också familjer chans att tillbringa en eftermiddag tillsammans – och kanske barnen får ett annat fritidsintresse än dataspel, säger han.
Både enskilda, familjer och grupper får anmäla sig till tävlingen. Är man flera så divideras fångsten med antalet personer. I fjol vann familjen Asikainen sin serie med 25 kg medan Pertti Kaarte lyckades bäst i sin serie, han drog upp 7 kg fisk – mest abborrar.
Några har redan anmält sig till årets tävling. Har man inte gjort det så är sista chansen klockan 12 på lördag. En timme senare börjar tävlingen, och den pågår till klockan 16.
Anmälan sker i Seppäläs affär Räpylä vid torget. Bara naturliga beten får användas – exempelvis kräftor, degklimpar eller maskar. Om man inte själv kan sätta mask på kroken eller ta bort fiskar från kroken så får man ta en medhjälpare med sig.
Varje deltagare får använda bara ett metspö.
– Sol och lite blåst har utlovats för lördagen så jag hoppas det blir riktigt lagom fiskeväder, säger Seppälä.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter