Förflytta dig till innehållet

Vegetarisk middag väcker debatt och Alko säljer vatten – ur led är tiden

Vad är det för idioti, en köttfri festmiddag? Så undrar en läsare på ÅU:s sajt. Kommentaren uttrycks i samband med reportaget om Florakörens 75-årsfirande där galamiddagen är vegetarisk. I artikeln…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Vegetarisk middag väcker debatt och Alko säljer vatten – ur led är tiden

 1. Göran Ek skrev

  Gällande Alko så skulle de sälja sitt vatten bättre under varumärket ”Koskenkorva” 🙂

 2. Göran Ek skrev

  Kött behövs inte vara i varje rätt, men fisk/skaldjur/insekter som ett alternativ till kött skulle vara önskvärt. Äter ens en sk. vegan ens insekter? Är det fel att göra t.ex pizzadeg, pasta… som är blandat med malda insekter samt fyllning med frasiga larver/syrsor/spindlar och bjuda en vegan på det?
  Friterade insekter är vanligt i olika delar av Asien och perfekt ”streetfood”.
  En (lakto-ovo)vegetarian äter nog allt utom just kött, och det är den linjen man borde gå gällande vegetarisk mat. Inte hade man i skolan på 90-tal veganmat, utan det var standard vegetarisk mat med mjölk, ost, ägg och ville inte någon ha det så petade man bort osten, ägget och drack vatten. Inte vill alla ha russin i leverlådan, bara att peta bort det då.
  Något som jag inte har förstått är varför veganprodukter skall ens smaka som skinka/bacon, se ut som kött, produktnamn som är mer som ett skämt än seriöst…
  Om jag vill ha ett vegetariskt pålägg till min smörgås så är det inget fel med pålägg som smakar (rökt) paprika, vitlök… Men valet mellan facon och bacon är lätt, den falska gröna ”grisen” blir orörd.
  Att jämföra med krigstid då det var kris och brist på mat så åt man vad man fick tag på, efter krigstid så var det en resursfråga. Något som INTE går att jämföra med dagens samhälle
  Bäst skulle det vara om var och en skulle få välja vad han/hon äter istället för denna propaganda mot kött. Det är inte en miljöfråga, finns annat som är värre för miljön än kött som t.ex våra kläder och annan slit-och-släng kultur.
  Gällande fisk så vad skall man välja? Fisk från Östersjön så är inte ren, fisk från Atlanten är inte hållbart, fiskodlingar vid kusten göder våra vikar och fiskodling på land är då ett alternativ.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter