Förflytta dig till innehållet

Vd: En mycket sorglig dag för Finnair – cirka 600 sägs upp i Finland

Coronaepidemin har tvingat flygbolag att parkera stora delar av sin flotta. Så även Finnair. ÅU-foto
Samarbetsförhandlingarna som berört hela Finnairs personal utom kabinpersonalen och piloterna har avslutats. På tisdag meddelade flygbolaget att cirka 700 personer kommer att sägs upp, av vilka cirka 600 i Finland. -- Jag är tacksam över att vi tillsammans med våra anställda kunde hitta sparlösningar som…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Vd: En mycket sorglig dag för Finnair – cirka 600 sägs upp i Finland

  1. Henrik Mahlberg skrev

    Utvecklingen är mycket alarmerande. Finlands näringsliv är helt beroende av goda förbindelser, både till havs och i luften. För att hålla transportkostnaderna nere behöver vi ha folk som reser i fartygen och flygplanen. Absolut största delen av flygfrakten går med passagerarplanen. Även frakten på färjorna är helt beroende av att båtarna fylls med resenärer. Om nu dessa livlinor som flyget och färjorna utgör, brister är Finland mycket illa ute. Transporterna blir för dyra och långsamma. Detta betyder att den tillverkande industrin kommer att flytta bort i ökande takt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *