Förflytta dig till innehållet

Vd-byte på Kimitoöns båtcenter – Anders Vahtola börjar sälja lantbruksmaskiner i stället för båtar

Kimitoöns Båtcenter
två män lutar sig mot en båt
Ben Lindström (t.v) återgår till jobbet som vd för Kimitoöns Båtcenter efter att Anders Vahtola flyttar till Turun Konekeskus.

Kimitoöns båtcenters vd Anders Vahtola blir affärsområdeschef på Turun Konekeskus som i huvudsak säljer lantbruksmaskiner. Vahtola som är agrolog till utbildningen hann vara vd för Båtcentret i två år.

– Jag har alltid varit intresserad av lantbruksmaskiner och jobbade på Turun Konekeskus tio år innan jag kom till Båtcentret. Men jag är också båtmänniska och tiden på båtcentret har varit både givande och omtumlande.

Vahtola syftar på storbranden i båtcentrets affär i varuhuset Hurrikaani i Kimito i juni 2021 och den mindre branden i företagets servicehall i Björkboda ett år senare.

LÄS OCKSÅ


– Efter eldsvådorna har vi kunnat koncentrera oss på vår kärnverksamhet och vår mission, att jobba med båtar och allt sådant som har med kundernas problemfria dagar på sjön att göra.

Ben Lindström som var vd före Vahtola återgår till jobbet som vd. Lindström är också styrelseordförande i företaget. Vaktbytet sker formellt den första mars.

Kimitoöns Båtcenter har vuxit till en känd aktör inom båtbranschen i den sydvästra skärgården. Huvudkontoret finns i Kimito, medan butik finns i både Kimito och Ekenäs.
Båtcentret ägs förutom av Lindström också av Henrik Hemmilä. Båtcentret har i dag tolv anställda.

Företaget är specialiserat på försäljning av nya båtar, bytesbåtshandel, leasing, service och vinterförvaring. Sortimentets kärna är Yamahas utombordsmotorer och båtmärkena Buster, Yamarin, Yamarin Cross, Quarken och Suvi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter