Förflytta dig till innehållet

VBL: Ulla-Maj Wideroos fick inte hjärtopereras på ÅUCS – coronapatient tog upp platsen på intensiven

Ulla-Maj Wideroos, tidigare minister och riksdagsledamot från Österbotten, skulle hjärtopereras på Åbo universitetscentralsjukhus på onsdagen, skriver tidningen Vasabladet.

Enligt VBL åkte hon ner till Åbo på tisdagen och ingreppet skulle ske på onsdagsmorgonen. Efter en hjärtoperation som Wideroos ska genomgå måste man läggas in på intensivvårdsavdelning och kopplas till respirator.

Återhämtningen efteråt är flera månader lång.

Wideroos säger till VBL att hon hade fått operationskläder och lugnande medicin på morgonen, och förts till operationssalen.

— Då kommer en läkare och säger att det inte går. Två covidpatienter hade tagit platserna på intensivavdelningen, säger hon.

Patienterna som tog upp platserna var ovaccinerade.

– Ibland är det bäst att inte uttrycka allt man tänker. Men vad jag kan säga är, gå för Guds skull och vaccinera er, säger hon till VBL.

Wideroos har enligt VBL fått höra att hon kanske kan opereras på torsdagen. Hennes operation är inte akut och kan vänta, enligt VBL.

ÅU har tidigare skrivit att icke-akuta operationer har skjutits upp i Åbo på sistone, eftersom vårdtrycket är så hårt.

Dela artikeln

5 kommentarer: “VBL: Ulla-Maj Wideroos fick inte hjärtopereras på ÅUCS – coronapatient tog upp platsen på intensiven

 1. Thorbjörn Andersson skrev

  När skall daltandet av ”Coronapässin” ta slut i det här landet? Hälsovårdslagens §47 borde tas i bruk med det snaraste.
  Om en ovaccinerad kommer in på akuten andra gången borde han eller hon (använder inte hen) betala notan själv á 17 000€ (läst någonstans) och därefter tvångsvaccineras.
  §47 tas först i bruk när något ”högdjur” blir utan akutvård.
  Ids inte kommentera V. Karlsson inlägg. Bara att ÅU har helt sakligt skrivit om saken i mina ögon.

 2. Paul Lindberg skrev

  Ulla-Maj hade lyckligtvis fått lugnande medicin, innan hon konfronterades med
  läkaren, som informerade henne…. Allt har tydligen sin mening här i livet…..

 3. Stig Engman skrev

  Det är inte endast Ulla-Maj Wideroos som man har måsta skjuta upp operationen. Flera cancerpatienter bl.a. har också råkat ut för samma sak, men det är ganska tyst om dem. Varför?

 4. Kari Niemi skrev

  No vae fult skrivit.Alla;läkarna,olika myndigheterna,presidenten påminner att ta vaccin!Undra på sen när d finns sånhärna Valter Karlsson-typer !

 5. Valter Karlsson skrev

  Man märker tydligt att ÅU har valt att hetsa personer som inte är vaccinerade. Dagligen kan man i ÅU läsa liknande artiklar som denna om hur oansvariga ovaccinerade personer är. Klart är att ÅU söker efter material som kan publiceras och användas som ett förtäckt hot mot ovaccinerade.

  Problemet ÅU, är ni att målar in er i ett hörn. Småningom när det börjar framgå att de vaccinerade är de som belastar vården, hur tänker ni tackla den utmaningen?

  I artikeln framgår det klart att Wideroos inte var i behov av akut vård.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter