Förflytta dig till innehållet

Vattenskadan stänger inte ÅST – tur i oturen att den kom just nu

Anja Kuusisto
Soffa med takrappning på golvet
Takrappningen kom ner i artistfoajén på våning 2.
Det är oklart när saneringsarbeten av den vattenskada som drabbade ÅST i lördags kan påbörjas. Omfattningen är också oklar. Företaget Recover undersökte skadan under tisdagen och teaterchef Jukka Aaltonen hoppas att arbetet kommer igång så snabbt som möjligt så inte fukten sprider sig. – En…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Vattenskadan stänger inte ÅST – tur i oturen att den kom just nu

  1. Clas Henriksson skrev

    Jag kan väl delvis instämma med det J-E K skriver men felet är nog inte i lödningen som för övrigt inte är i ventilen, utan i en igängad nippel vad jag kan se. Oseden att dra vattenledningar i kalla tak och väggar är problemet. Risken är ju störst i sådana vattenledningar som används sporadiskt.
    Strömavbrottet i skärgården för en tid sedan då det var rätt kallt, där många fritidshus står med elgrundvärme kan bjuda på otrevliga överraskningar med frusna och därmed spruckna rör som sedan tinat upp då strömmen kom tillbaka…

  2. Jan-Erik Karlsson skrev

    Vill minnas att rören frusit sönder tidigare?Om man vet att det finns rördragningar på kalla vindar måste man naturligtvis åtgärda detta,o int bara skarva i ,bilden visar en kulventil fastlödd i glödgat kopparrör vilken yrkesman gör sådana reparationer i sådan kulturhistorisk byggnad.Dylika reparationer kan vara en nödlösning i ladugården i skärgården tills man får rätta delar o gör de skapligt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *