Förflytta dig till innehållet

Västanfjärdskrögare blir musiker igen

Gör skiva, i ett varmt Sverige. Fr.v. Åke Sirén, Kent Messelth och gitarristen Anders Lockner.

Åke Sirén, tidigare krögare på Krogen Eugenia på Kalkholmen i Västanfjärd, är nu sysselsatt med att i Sverige spela in en skiva. Han är inte bara kock utan också musiker och har bland annat ingått i svenska gruppen X-models som slutade 1982 men som hann ge ut två skivor som båda blev guldskivor (”Två av oss” och ”Hemlighet”).
-Min bror Pelle Sirén var med, och han fortsatte spela med Roxette och Ulf Lundell, men själv hoppade jag av musikerlivet. Nu är det roligt att igen stå i en studio, säger Åke Sirén.
Att han gör det är rena slumpen – i Portugal, dit han och hans finlandssvenska fru Kati Sandelin flyttade i höstas, träffade han på andra svenskar, det blev tal om låtar som är skrivna men inte utgivna, om att det finns en studio och flera som vill vara med.
– Så nu står vi i en studio i Motala och spelar in väldigt fina låtar som Kent Messelth har skrivit. Det är verkligt fin musik som jag tror kommer att ha framgång. Sveriges Radio har redan visat intresse så vi hoppas komma med på deras spellistor efter att vi troligen i höst får skivan klar.
–  Sedan blir det kanske turné också med vårt band, som ska heta KM Band, och då kommer vi självklart till Åbo och/eller Kimitoön. Där hade jag ju tänkt fortsätta som krögare men då kommunen sålde Eugeniahallen så blev det ett avslutat kapitel. Och vintern i Portugal har visat att det finns många andra vackra ställen att bo på också, säger Åke Sirén.

Dela artikeln

En kommentar: “Västanfjärdskrögare blir musiker igen

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter