Förflytta dig till innehållet

Västanfjärdsborna protesterar mot stängningshot – byarådet startar namninsamling

ÅU-Foto


Västanfjärds byaråd startar i dag (fredag) en namninsamling i protest mot att både biblioteket och äldreboendet Silverbacken riskerar stängning på grund av sparkraven i Kimitoöns kommun.
Byarådets ordförande Max Andersson säger att alla han pratar med är frustrerade över stängningshoten. Därför ordnar byarådet ett infomöte på onsdag klockan 18 på biblioteksvinden.
Vi får se hur många som kommer, säger Andersson som nog tror att det blir fullt hus.
Namninsamlingen ska vara klar till den 19 november så den publiceras också digitalt, med tanke på alla som vistas på annan ort.
I pappersform finns listan redan i lanthandelns Knallis.
Andersson tillägger att ytterligare inskränkningar i kommunal service slår hårt mot Västanfjärd, som har så lite service.
– Ändå är det ju hit, till havsstranden, som folk söker sig. Havets närhet har dragningskraft, inte Kimito centrum. Och vår skola har bra elevantal, tillägger han. Vi behöver få ha kvar en fungerande service –  om man plockar bort något så kan det dra annat med sig, säger han.
På onsdag är både bildningsnämndens och omsorgsnämndens ordförande på plats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *