Förflytta dig till innehållet

Vart tar vägen vägen? Varsamhet gäller också i skärgårdstrafiken!

Vart tar vägen vägen? Ifall du inte är en van resenär med förbindelsebåt i Pargas södra ruttområde gäller det att vara en uppmärksam bilist, då vägen tar slut. Foto: Olof Sundqvist


Vanligen finns det vid färj- och förbindelsebåtsbryggor någon bom eller annat som signalerar att nu är inte färjan/båten i hamn.
Men i Granvik i Pargas därifrån förbindelsebåten Viken avgår gäller det att vara extra uppmärksam, i varje fall under skymningstider och när vädret vissa dagar gör att man kör i ett gråvitt töcken.
Det här noterade läsaren Olof Sundqvist som är en van chaufför och yrkestrafikant, och sände oss bilden som visar hur hjulspåren ser ut att leda direkt ned i havet. Men det gör de inte, bilisterna har kört ombord på Viken, som just vid fotograferingsögonblicket var ute på sin rutt i Pargas södra skärgård.
Nattetid ligger Viken i hamn, men dagtid har den flera avgångar. Dess vintertidtabell hittar du här.

Dela artikeln

0 kommentarer: “Vart tar vägen vägen? Varsamhet gäller också i skärgårdstrafiken!

  1. Yngve Lindqvist skrev

    Jag kommer inte i alla fall på flera förbindelsebåtsbryggor lika den i Granvik. Där går ju en stor bred väg rakt ut i havet.

  2. Folke Nordling skrev

    Det gäller inte enbart Granvik, utan samtliga hamnar för förbindelsebåtarna. Kanske det bör hända en ordentlig olycka förrän man bygger t.ex. Bommar.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter