Förflytta dig till innehållet

Vårt sista ord skall inte vara klimatförändring

Enligt tidningen Uusi Suomi (18.8.2019) sade SDP:s ordförande, Antti Rinne, i ett linjetal på lördagen bl.a. följande:
”Populisterna eller de politiska kvacksalvarna erbjuder enkla svar på komplicerade frågor. Samtidigt försöker de undergräva rättsstatens principer. Det är socialdemokraterna och övriga ansvarskännande politiska rörelsers uppgift att lösa problemen i tid, så att inte populisterna kan dra nytta av problemen.”
Enligt Rinne är en lösning på klimatkrisen ur vår tids och framtidens synvinkel den största utmaningen.
”Där behövs mod att göra beslut, så att man löser mänsklighetens ödesfråga. I synnerhet unga människor världen över har börjat kräva snabba lösningar. De har endast ett budskap till oss beslutsfattare. Gör det, som ni är valda till, att besluta om gemensamma saker. Gör beslut, med vilka mänsklighetens och vår planets framtid räddas.”
Rinne underströk att det första ordet i regeringsprogrammet är klimatförändring.
”Då man har frågat mig om orsaken till det, har jag givit ett enkelt svar: Vi vill inte, att mänsklighetens sista ord skall vara klimatförändring. Det är fullständigt ansvarslöst och fegt att inte göra något. Nu är tiden för modiga lösningar, inte för ansvarsflykt.”
Väl talat, måste jag säga.
Ingmar Forne

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter