Förflytta dig till innehållet

Varning för uselt väglag – senast nu behövs vinterdäcken

Artiv

Artiv

Väglaget är dåligt på många håll i sydvästra Finland. ÅU-foto


Ett område med kraftig nederbörd i form av snö och snöblandat regn har dragit in över sydvästra Finland. Vägarna är täckta av snö och vid Vägtrafikcentralen varnar man för mycket dåligt väglag.
Marko Viljanen följer med situationen via vägkamerorna och ser att bland annat Skärgårdsvägen vid Kirjalabron är täckt av snö liksom också delar av riksvägarna 8 och 9 samt Riksväg 1.
– Det har samlats rikligt med snö på vägarna och nu gäller det att ta det lugnt i morgontrafiken, i synnerhet om man fortfarande kör med sommardäck. Senast nu är det dags att byta, någon sommar blir det inte mera.
Från Pikis österut ser det bättre ut och vägarna är bara, men där kan isbildning skapa problem för bilisterna, säger Viljanen.
Vid Egentliga Finlands räddningsverk förorsakade vädret redan i går kväll några uppdrag. Den allvarligaste olyckan inträffade strax efter klockan 23 då en bil körde av vägen på Bjärnåvägen.
Bilen var på väg mot Salo då den körde av vägen, träffade en vägtrumma och snurrade runt. Bilen totaldemolerades och räddningsverket måste såga sönder dörren för att få ut chauffören som trots den häftiga avkörningen endast fick lindriga skador.
Av spåren att döma ser det ut som om bilen kör för fort, säger jourhavande brandmästare Markus Rautio.
Ungefär samtidigt inträffade två separata mindre olyckor på motorvägen. Två bilar törnade mot mitträcket, men olyckorna förorsakade inga skador. Rautio säger att nu är dags för byte av däck.
– Det har utlovats minusgrader hela veckan och senast nu ska man absolut byta till vinterdäck.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter