Förflytta dig till innehållet

Vädret och byggarbeten förorsakar långa färjeköer vid Pargas-Nagu färjan

Det varma vädret som nu har återvänt lockar många semesterfirare ut till skärgården. Det här förorsakade på torsdagseftermiddagen långa färjeköer mellan Pargas och Nagu. En läsare som tog kontakt med…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

8 kommentarer: “Vädret och byggarbeten förorsakar långa färjeköer vid Pargas-Nagu färjan

 1. Peter Lindström skrev

  Lokala nyheter på svenska, eller perfekt språkbruk och snart inga nyheter alls?
  Nån som borda ta lite semester kanske?

 2. Jan-Mikael Ertman skrev

  Inget nytt med 4 km kö. Då vi kom till stugan 1970/1980-talet från Willmanstrand fick man vänta ca 4 timmar att komma över (6 h bilfärd först från W:strand, + med dåvarande färjor och föredetta färgfäste). Man gick 4 km till kiosken och köpte glass och sedan tillbaka (då orka ungdomen gå, till allycka hade kön rört sig framåt), sedan var det ”bara” några timmar att vänta. Ingen luftkonditionerin i bilarna den tiden. Kyllä bastu och dåpp smakade sedan i Simonby! Ha det bra och NJUT av sommaren.

 3. Jaana Vahalahti skrev

  Båda filerna är nu lika långa och ingen trafikmärke indikerar att använda förtursfilen, utom finns trafikmärke som det står på vänta här och följ trafikljusen. Alltså använd vanliga filen INTE förtursfilen utom om du har förtursrätt.

 4. ÅU skrev

  Hej! Tack för att du påminner oss om hur viktigt det är att vara noggrann – både då det gäller språk och fakta. Vi påminner också varandra här på redaktionen och strävar efter att hela tiden bli bättre. Ha en bra dag! Mvh Monica Forssell/webbchef, ÅU

 5. Tryggve Forssell skrev

  Hej, jag vill kommentera Pasi Roos’ förklaring till de långa köerna. Filarrangemangen i Prostvik innebär i praktiken att normalfilen inte sträcker sig ända fram till trafikljusen och trafikmärkena indikerar att också vi vanliga dödliga skall över i förtursfilen och det har kritiserats i några kommentarer. MEN inte ändrar det på det faktum att lastningen sker med en fil i gången. Förstår därför inte att det skall påverka lastningstiden. Det jag tycker kan påverka avkörningen är dragkedssystemet som gör att två filer lossas på samma gång.

 6. Patrik Boström skrev

  Till Johan Andersson och Klara Fält: Inte första – och sista gången – ÅU svamlar med svenskan, faktauppgifter o annat.
  Påmint chefredaktör Simola otaliga gånger; Han svarar ofta med att ”jo, du har kanske rätt, men man brukar säga så…”.

  Patrik Boström

 7. ÅU skrev

  Hej Johan, tack för din kommentar! Nu är artikeln uppdaterad. Mvh. Klara/ÅU

 8. Johan Andersson skrev

  Värmebölja är fem dagar i följd för temperaturen är minst fem grader högre än normal temperatur för tiden. Så två dagar av högsommar värme är inte värmebölja!! Våldta inte svenskan!
  Inte första gången i år ni svamlar med begreppen. Noll koll på språket? Modersmålet borde vara ert viktigaste verktyg, men icke.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter