Förflytta dig till innehållet

Varken partipolitik eller valpropaganda ägde rum

Det är på sin plats att rätta till de direkt felaktiga påståenden som VF, SDP och Samlingspartiet i Pargas kommer med i ÅU.
Under ”skugga en lärare” -förmiddagen diskuterades ingen partipolitik och det delades än mindre ut något valmaterial. Det här kan intygas av av såväl lärare som rektor i ifrågavarande skola.
I ett av eftisarna i Pargas stad har det under hela verksamhetsåret pågått ett projekt där man bjudit in föräldrarna att berätta om sina jobb.
Precis som alla andra föräldrar har också en av våra kandidater fått inbjudan och på ett sakligt och neutralt sätt talat med barnen om hur en kommun fungerar, vem som är landets president, vem som är statsminister, vad ett riksdagsval är och vad en riksdag gör.
Som ett minne tilläts det att dela ut en pins med ortens namn på i och med att det motsvarade liknande material som också andra föräldrar under året delat ut från sina arbetsplatser.
Det är bra att man talar om samhället och hur det är uppbyggt på ett sakligt och neutralt sätt som barn förstår.  Det är precis just det som har gjorts och som också kan intygas av all personal som varit närvarande.
Trots att valkampanjen är intensiv är det klädsamt att hålla sig till sanningen och inte förvränga saker och ting. Jag hoppas på en ren valkampanj.
Fredrik Guseff
Partisekreterare, SFP
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter