Förflytta dig till innehållet

Varje röst behövs. Varje!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I morgon går Finland till val. Var och en av oss har med vår röst lika stor möjlighet att påverka framtiden. I dagens Europa ser den inte bara ljus ut. På sina håll vacklar rättsstatens principer och yttrandefriheten. Vi har vår nordiska demokrati att tacka för vårt välstånd. Att rösta är att ge den vårt stöd, men också att berätta att vi bryr oss om vår egen region och dess människor.
Åbo och Åboland har alltid haft en riksdagsledamot för vilken en viktig prioritet är det tvåspråkiga samhället med allt vad det betyder för utbildning, näringar, företag, jobb, kommunikationer. Jag tror på samarbete också i politiken, men ändå måste jag säga att min mångåriga erfarenhet är att intresset för de för vår region viktiga frågorna, oftast är mycket större före ett val än efter det. När vardagen kommer och det finns problem att lösa eller viktiga frågor att driva är kön av andra politiker kort, ofta obefintlig.
De åboländska frågorna ger sällan stora rubriker, men för oss de gäller är de viktiga, ofta avgörande viktiga. Då behövs en riksdagsledamot från Åboland som lyssnar och förstår. Var och en av Svenska folkpartiets sjutton kandidater ska kunna fylla den rollen. Deras sammanlagda röstetal avgör om vår röst hörs i Riksdagen.
För ett öppet samhälle och för Åboland behövs nu varje röst. Varje!
Christoffer Taxell
Livslång åbolänning, i riksdagen 1975 – 1991

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter