Förflytta dig till innehållet

Varje finländare måste ta sitt ansvar, annars går det på tok

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Sommaren i Finland är och har varit fin och varm. Bara värmebölja och vackert nästan hela tiden. Då kan vi fråga oss om man med det samma – när gränserna öppnas lite – ska resa till Grekland för att ligga där i solen vecka?
”Där är så skönt och taxin kostar bara en (1) euro.” Oj då. Jo, ty Finland sponsrar exempelvis Grekland och Italien med EU-stödpengar så att de själva inte behöver beskatta sina människor med höga skatter.
Måste man resa till Spanien för några veckor i Barcelona och sedan komma till Raseborg och bykrogen för att försätta personalen i karantän och tvinga krogen att stänga i bästa sommarsäsongen? Måste man åka till Turkiet för att sedan komma hem och ta tåget till Vasa?
Varje finländare måste ta sitt ansvar för hur man är och rör på sig. Annars måste vi nog stänga allt igen, sedan går det riktigt på tok. Skolbarnen blir kanske lidande av att disco- och festivalgänget kan dansa natten lång – för att sedan sprida viruset så att skolorna måste distansjobba?
Stäng diskon, låt baren och lunchbuffen vara öppna, ha munskydd på alla i butiker och bussar och tåg och metron. Låt också privata läkarstationer coronatesta så att andra inte måste köa och vänta i dagar.
Kari Niemi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter