Förflytta dig till innehållet

Vårdarnas budskap till politikerna

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Arbetsmoralen skulle nog bli bättre om de högsta cheferna inom Kimitoöns kommun skulle lyssna och respektera vad de anställda på golvet säger inom vården och omsorgen.
De är ju de som har erfarenhet och kunskap. Det är de anställda på golvet som har de sämsta lönerna som gör ett viktigt och ansvarsfullt jobb.
Nog är det skrämmande att höra att en anställd inom vården och omsorgen inte kan klaga på grund av rädsla för varning, eventuellt en uppsägning.
Inte undra på att det är svårt att få personal till bäddavdelningen på hälsocentralsjukhuset i Kimito.
Nu kallar man in pensionerad personal.
Enligt Finlands lag så har varje anställd rätt att ge sina synpunkter och fodra sina rättigheter som anställd, oberoende om man är anställd inom den privata sektorn eller i den offentliga.
Privatisering av omsorgen och hälsovården är mycket skrämmande för mig personligen.
Vi har säkert här inom Kimitoöns kommun världens bästa omsorg för våra nära och kära, varför privatisera?
Mina förfäder som var uppväxta i gamla Hitis kommun har hjälpt till att bygga upp en bra och fungerande vård och omsorg genom skatter.
Jag frågar bara, ska vi ta hand om varandra eller skicka skattemedel till utländska bolag som inte har intresse av att gamla får en värdig vård, eftersom endast vinst gäller.
Tänk noga efter när ni går och röstar på söndag. Ska vi fortsätta som den förra regeringen har gjort och försvaga de som har det sämst här i samhället?
Johan Sundqvist
Fullmäktigeledamot
SDP
Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter