Förflytta dig till innehållet

Varför rösta på SFP? – det gäller så mycket mer än enbart den svenska servicen

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. I veckan har vi läst att 75 procent av finlandssvenskarna röstar på SFP. För en stor majoritet av finlandssvenskarna är den svenska rösten verkligen mycket viktig.

Vi vet att det finns finlandssvenskar i andra partier, som SFP samarbetar bra med.

Men vi vet också att då det gäller att välja parti, så måste vi alla välja vilken fråga som är allra viktigast. För mig är det min finlandssvenska identitet.

Det gäller så mycket mer än enbart den svenska servicen. Det gäller hela den finlandssvenska kulturen, det finlandssvenska samhället med alla våra traditioner, vårt kulturarv.

Det finlandssvenska i Finland behöver sin röst och det är SFP, som är rösten. Då frågor måste sättas i prioriteringsordning, finns det inget annat parti, som sätter den frågan främst.

Också i Egentliga Finland behöver vi förnya det svenska mandatet.

Det är ingen självklarhet. Det kräver stort arbete av många aktiva och att den finlandssvenska befolkningen aktivt går och röstar antingen under förhandsröstningen 22–28.3. eller på själva valdagen 2.4.

SFP går till val på egen lista, så varendaste en röst på SFP är oerhört viktig och räknas partiet till godo. Det kan vara just din röst, som är avgörande. Så alla upp och rösta! Det finns 17 goda kandidater att välja emellan.

För mig är modersmålet hjärtats röst och SFP är mitt parti.

Gilla Granberg
Riksdagskandidat, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter