Förflytta dig till innehållet

Varför inleder försvarsminister Jussi Niinistö sin kritik mot HS med en anklagelse om ofosterländskhet?

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

När Helsingin Sanomat (HS) i lördags skrev om den finländska underrättelsetjänsten så replikerade försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) på Twitter (översatt till svenska): "Tanke: Från ett missbruk av yttrandefriheten är steget…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Varför inleder försvarsminister Jussi Niinistö sin kritik mot HS med en anklagelse om ofosterländskhet?

 1. Peter Sandholm skrev

  Hej,
  Visst, jag har alltid uppskattat Wallins uppfattningar om än det ena, än det andra. Det tänker jag göra också framledes. Men, då det gäller HS:s avslöjande av diverse sätt att hålla sig bekant med Rysslands ev. truppförflyttningar på t.ex. Karelska näset (Leningrads militärområde) är jag av annan uppfattning. Varför? Det är självklart att det som HS publicerar som något nytt för finländarna inte är något nytt för Ryssland. Ryssland vet och förstår, åtminstone i detta avseende mera än finländarna tro sig veta. Också mot bakgrunden av detta resonemang förefaller det både absurt och onödigt att slösa tid och trycksvärta på huruvida t. ex säkert yrkeskunniga journalisten Halminen skulle ha gjort sig skyldig till något olagligt. Om ärenden av den här typen är intressanta för myndigheterna är intressanta kunde man fråga sig om det inte också är intressant att myndigheten Rosatom jobbar tämligen fritt i Norra Österbotten och att vi har ett väl fungerande helryskt skeppsvarv mitt i Helsingfors (Sandviken). (Det har väl inte undgått ÅU att våra grannar också ganska livligt engagerat sig fastighetsägande i Skinnarviktrakten på Kimitoön?). Mao, det låter dumt att Halminen överhuvudtaget måste åberopa källskydd. Till saken kunde kanske höra att HS publicerat material som som rätteligen inte borde vara i behov av källskydd!
  Med tryckfrihetshälsning
  Peter Sandholm

 2. officer skrev

  Nå denna brunskjorta till ”försvarsminister” har ju inte tidigare heller briljerat på nåt vis. Allt han säger skall man nog kolla noggrant! Hans specialmedarbetare har två gånger avskedats från försvarsmakten…

 3. Thorbjörn Andersson skrev

  Det verkar som både ÅUs chefsredaktör i sin ledare och Dan Lolax har missat en viss poäng, nämligen den att det är en kriminell handling att anförskaffa sig top sectret material och därtill ännu publicera innehållet. Allt görs genom att gömma sig bakom ”pressfrihet” o.dyl.
  En ganska löjlig assosiation skulle vara att redaktörer får köra mot röda ljus i överhastighet mha ”pressfrihet” 🙂 När får redaktörerna ställa sig ovanför lagen och med vilken kompetens uttrycker sig samma redaktörer att top secret saker skall publiseras åt läsarna?
  Det roliga har varit när redaktöreran har pryglat varann häftigt i sina egna median. De har fått smaka på sin egen medicin denna gång!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter