Förflytta dig till innehållet

Vardagshjältar lär ut livräddning och sjövett i Iniö

Tove Peltoniemi på Kannvik badplats i Iniö, i bakgrunden syns en livboj.

Tove Peltoniemi på Kannvik badplats i Iniö, i bakgrunden syns en livboj.

Det är viktigt att folk har grundläggande kunskaper i livräddning, säger Tove Peltoniemi. Foto: Klara Fält


På tisdag kommer Folkhälsans simbil till Kannvik badplats på Jumo då evenemanget Vardagshjältar äger rum.
Simbilen, som åker runt till olika orter, lär ut livräddning, återupplivning och sjövett. Syftet med den är att uppmuntra både barn och vuxna att våga hjälpa i nödsituationer.
Röda Korsets Iniöavdelning ska också vara på plats och visa hur man använder en defibrillator, medan Frivilliga brandkåren och Sjöbevakningen visar upp sina båtar och berättar om sin verksamhet.
– Evenemanget lämpar sig för hela familjen. Både barn och vuxna kan bekanta sig med olika former av livräddning och för barnen blir det säkert också spännande att få se hur brandbåten och Sjöbevakningens utryckningsbåt ser ut, berättar Tove Peltoniemi som står bakom idén om att ordna evenemanget.
Peltoniemi konstaterar att det är viktigt att folk har grundläggande kunskaper i livräddning.
– Till exempel finns det defibrillatorer runtom i Iniö, men alla vet kanske inte hur man använder dem. På evenemanget kan de som vill prova på en docka.
Utöver att förbättra livräddningskunskaper, vill man med evenemanget också uppmärksamma vardagshjältar som ingriper i nödsituationer och sätter sin tid på frivilligarbete.
Det är Folkhälsan i Iniö som ordnar evenemanget. Programmet börjar klockan 13.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter