Förflytta dig till innehållet

Var finns den eländigaste byvägen? – Skicka in bilder!

Olli Alakorpi
En bil som kört fast på en väg med djupa fåror.
Det finns en del mycket dåliga vägar i Finland. På bilden landsväg 807 Siikajoki.

Trots att trafikmängderna är mindre på landsbygden än i tätorterna, är vägarna i glesbygden lika viktiga som de stora vägarna. Det hävdar föreningarna Finlands byar och Vägföreningen i Finland som ber människor skicka in bilder på dåliga vägar i Finland.

Men finns det dåliga vägar i byarna i Åboland, Raseborg och Hangö? Skicka gärna in bilder också till oss här på ÅU i så fall och berätta var vägen finns och på vilket sätt den är dålig!

Byvägar framom entimmeståg

Vägnätverket i Finland lider av en stor renoveringsskuld och under innevarande år har rekordfå vägar fått ny beläggning, uppger föreningarna i ett pressmeddelande.

— Glesbygdens skattebetalare förtjänar fungerande vägar. Med hjälp av bilderna och tävlingen vill vi lyfta fram vägnätverkets skick och visa hur bekymmersam situationen på många håll är. Vi vill påminna beslutsfattarna om att ambulanser och räddningsväsendet måste kunna köra också på landsbygden. Det behövs åtgärder nu och renoveringsskulden får inte bli ännu större, säger Aleksi Koivisto, verksamhetsledare vid föreningen Finlands byar.  

— När resurserna fördelas borde landsbygdens vägar försvaras framom entimmeståg.

Minister fick kalender med bilder

Tävlingen om Finlands sämsta byväg avgörs med hjälp av en omröstning i slutet av november.

I fjol vanns tävlingen av landsväg 807 i Siikajoki. Bilden hade tagits av Olli Alakorpi. Arrangörerna samlade de bästa bilderna till en kalender åt före detta trafik- och kommunikationsministern Timo Harakka.

För att delta i tävlingen klicka här.

Bilder till ÅU kan du skicka in på adressen nyheter@aumedia.fi. Skriv i rubrikfältet ”Dålig väg.” Kom ihåg att bifoga fotografens namn, var bilden har tagits samt kontaktuppgifter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter