Förflytta dig till innehållet

Vandrare igenom isen i Björneborgstrakten – vaksam medborgare deltog i den lyckade räddningsoperationen

Västra Finlands sjöbevakningssektion publicerade i onsdags ett inlägg på Facebook om ett överraskande uppdrag från nödcentralen om en friluftsvandrare som hade gått igenom isen ungefär två kilometer från stranden i Björneborgstrakten.

Samtalet kopplades från nödcentralen till sjöräddningsledaren och personen som ringde in höll sig kvar på tråden och fick anvisningar för att på ett tryggt sätt kunna nå personen som gått igenom isen.

Personen som ringde nödsamtalet med 112-appen fick småningom tag i ryggsäcken på den som gått genom isen och förmedlade hela tiden informationen vidare till sjöräddningscentralen.

Samtidigt förmedlade en annan operatör i sjöräddningscentralen information till enheterna som var på väg till olycksplatsen. Med hjälp av 112-appen fick man rätt så exakta koordinater på var olyckan skett.

Med tanke på förhållandena och händelseplatsen fick räddningsverket den förolyckade snabbt till stranden och akutvårdsenheternas personal kunde ta över.

I räddningsoperationen deltog förutom den vakna medborgaren också nödcentralen, Sjöräddningscentralen i Åbo, Satakunta räddningsverk och akutvård, FinnHems och RajaHeko samt en patrull från Björneborgs sjöbevakningsstation.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter