Förflytta dig till innehållet

Valio gör om förpackning – fezen försvinner från den turkiska yoghurten

Gröna och röda burkar med turkisk yoghurt av märket Valio. Båda förpackningarna är dekorerade med en ritad turkisk man med en fez på sig.
Valio förstod inte att ifrågasätta användningen av fez på yoghurtens förpackning. Snart kommer nya förpackningar att dyka upp i affärerna. Foto: Sofia Westerholm/SPT. Tidigare under veckan rapporterades att Froneri Finland, som här marknadsför glasspinnen Eskimo, utreder ifall glassen eventuellt ska byta…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Valio gör om förpackning – fezen försvinner från den turkiska yoghurten

 1. Sussi Björkman skrev

  Tack Göran! Du skriver exakt vad jag också tycker och tänker. Varthän är vi på väg när det mesta numera verkar kränka alla och envar på sätt eller annat?! Vad värre är, är den mångfald av sekundärkränkhet som tycks existera! Man *tror* att någon/några blir kränkt och så drar man igång ett rysligt liv om det. Den politiska korrektheten har verkligen urartat.
  Fattigt är det folk som ingen historia har.

 2. Göran Ek skrev

  När man en gång börjat med att radera vissa ord och design så kan man även fortsätta med det till ”alla” är nöjda och alla förpackningar är tråkgråa med text vad det är.
  Bort med blonda Elovena som inte passar in i dagens värld, bort med alla snygga modeller som kan ”kränka” dem som anser sig vara feta och fula, bort med alla provdockor i klädbutikerna för att de inte är könlösa, bränn alla böcker som inte följer dagens värdingar…. för att sedan radera och skriva om historien.
  Dags att ta och fundera på vad man håller på med innan detta blir verklighet och skapar historia och kultur på falska grunder som faller snabbare än korthus i en storm.
  Är folk i dag på riktigt korkade idioter eller hur har man blivit så lättkränkt att självcensur är vardag innan någon ens hunnit klaga om någon ens skulle göra det?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter