Förflytta dig till innehållet

Valforskaren: Därför röstade Åbolands skärgård på Samlingspartiets Alexander Stubb

Kristoffer Nöjd
Lauri Rapeli, forskningschef vid Åbo Akademis institut för samhällsforskning, tror inte att VF:s eller SDP:s väljare har taktikröstat på Pekka Haavisto i stället för att rösta på partiets egna kandidater i den första valomgången.
Väljarna i den åboländska skärgården har verkligen tagit Alexander Stubb till sig och röstat på honom i presidentvalets första omgång. I Houtskär fick han över 62 procent eller 207 av…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Valforskaren: Därför röstade Åbolands skärgård på Samlingspartiets Alexander Stubb

  1. Johan Gräsbeck skrev

    Det är nästan komiskt hur alla politiska kommentatorer går som katten kring het gröt då det kommer till Sannfinländarnas röstande i presidentvalets andra omgång. Det är beklämmande att vissa grundläggande saker om liv och tro inte får ens sägas eller skrivas, men inte är det fråga om att Haavisto är representant för De Gröna. Haavisto är homosexuell civiltjänstgörare med Antonio vid sin sida. Det är orsaken. Jag sade det. Jag har personligen absolut ingenting emot Haavisto som kandidat, person och eventuellt t.o.m. president, men det bör sägas att för många är det nog en betydligt svårare nöt att knäcka än mera slätstruken politiskt och ekonomisk ideologi.
    Ursäkta om någon blir kränkt över en självklarhet, men jorden är fortfarande (relativt) rund.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter