Förflytta dig till innehållet

Valet gäller din framtida vård och omsorg!

Åbo Underrättelsers logo

Den 23 januari är en historisk dag. Då går vi nämligen till valurnorna för att rösta i det första välfärdsområdesvalet någonsin. De kommande fullmäktige ska bygga upp de nya välfärdsområdena, där man kommer att fatta beslut om bl.a. var det ska finnas hälsocentraler, hur servicen till invånarna ska organiseras och hur man ska trygga vården på såväl svenska som finska. Det handlar i grund om botten om hur din och min vård ska se ut i framtiden.

SFP har en enormt fin kandidatbukett i olika delar av Finland. Detta gäller också i Egentliga Finland. Du kan rösta på vilken kandidat du önskar från just ditt välfärdsområde oberoende av hemkommun. Alla de som väljs ska bära ansvar för fungerande vård och omsorg för hela området, inte enbart sin egen hemkommun.

Vi i SFP vill jobba för en bättre vård och omsorg i Finland. Det behövs trygghet varje dag. Vården ska finnas nära dig, var du än bor och du ska kunna få vård på ditt eget modersmål. Det handlar om närservice som berör vår allas vardag – till exempel att snabbt få tid till läkaren när du är sjuk och att bli förstådd på svenska och finska, att ambulansen kommer när du ringer till 112, att hemvården och den övriga äldrevården fungerar så du kan känna dig trygg, att rådgivningen på bästa möjliga sätt kan stöda familjerna och att det finns tillräckligt med skolkuratorer och -psykologer.

I Egentliga Finland är det förstås viktigt att värna om Åbolands sjukhus och beakta förhållandena i skärgården, när vården ska organiseras.

Det har stor betydelse vem som sitter i välfärdsområdets fullmäktige och vilka värderingar man företräder. En röst på SFP är en röst för service nära dig, för jämlik vård och omsorg, god personalpolitik och vård på modersmålet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter