Förflytta dig till innehållet

Valet av vårdchef i Pargas – justitiemord?

Förvirringen inom social- och vårdsektorn i Pargas fortsätter. Nu senast i valet av vårdchef. Var det en kupp att namnen på de personer som sökte jobbet läckte ut trots att uppgifterna var integritetsskyddade? Påverkade detta nämndens val? Hur är det möjligt att den mest lämpliga och mest kompetenta sökanden åsidosätts? Varför hördes inte hennes medarbetare?
Hon har vikarierat som vårdchef i Pargas i flera repriser i flera år. Hon har även lagt ner hela sin själ för att modernisera och utveckla enheterna inom vårdsektorn i Pargas, samtidigt som hon studerat och utvecklat sig själv. Hon har en mycket lång arbetserfarenhet från flera olika enheter. Hon har startat flera projekt inom vårdsektorn och även slutfört dem med bravur. I Pargas fungerar ett Hemsjukhus som är ett enastående tillskott inom vården. Detta enorma projekt är hennes eget projekt och en enorm resurs som Pargas borde vara extra stolt över. Vården i Pargas har utvecklats till en modern mångprofessionell helhet. Då projekten under hennes ledarskap slutförts, lyfter hon fram sina medarbetare – inte sig själv.
Hon är en utmärkt chef. Tar i beaktande individen, hanterar omedelbart konflikter och ger möjlighet till utveckling för varje anställd. Hon har auktoritet, hon kräver och hon ger respons. Hon ställer upp och arbetar i teamet som ”vanlig” vårdare vid behov.
Hon har nu valt att lämna Pargas stad som arbetsgivare, hon har som avdelningsskötare för akut- och rehabiliterande bäddavdelningen och tf. vårdchef gett allt.
Valet av ny vårdchef har kanske gjorts enhälligt, men inte rättvist.
Sorgligt Pargas.
Nina Henriksson och Iris Kronberg

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter