Förflytta dig till innehållet

Vad är en huvudkandidat?

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Förtroendevalda Ulla Achren lägger ut texten för hur vi ska rösta (ÅU 14.12.2021).  Otyget med ”huvudkandidater” är här igen.  

Till demokratins grundpelare hör fria val.  Detta betyder att envar av oss röstar på den som  svarar bäst på de uppfattade behov som valet ska fylla. 

Valet 23.1.2022 gäller uttryckligen socialvården, hälsovården och räddningsväsendet.  Där behövs givetvis renhåriga politiker men framför allt sakkunniga i dessa specifika områden.  

Därför är det viktigare än någonsin att den som har rösträtt väljer en sådan kandidat som också förstår sig på substansen. 

Substanskunnande behövs mer än någonsin.  Därför kunde alla huvud- och bikandidater se valet som ett paradigmskifte i samhällsmässigt tänkande. 

Övergången till välfärdsområdessytemet medför tusentals, ja tiotusentals överenskommelser och avtal och enorm anpassningsförmåga. 

Politisk krushkiande gynnar knappast en smidig övergång från sjukvårdsdistrikten, kommunförbunden och kommunala enheter till välfärdsområdena. 

I detta system finns inte utrymme för gammaldags stela politiska kabinettlösningar.  Välfärdsområdena behöver mera demokratiskt valda sakkunniga inom socialvård,  hälsovård och räddningsarbete än någonsin.  

Med en önskan om God Jul och framgång i valet till alla som kandiderar i valet. 

Dela artikeln

En kommentar: “Vad är en huvudkandidat?

  1. Solveig Westeren skrev

    Precis så.
    Jag värderar kunskap, kännedom om kandidaten, yrkeskunskap på området och ett uppriktigt och varmt bemötande, som Du är känd för som docent i inre medicin bland dina kunder. Lycka till i valet och God Jul och Ett Gott Nytt År.

    Solveig Westeren

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter