Förflytta dig till innehållet

Utrikesministeriet: Att säga upp Ålandskonventionen inte möjligt – ryska konsulatet får stanna

Att säga upp Ålandskonventionen förefaller inte vara möjligt. Det konstaterar utrikesministeriet i den folkrättsliga utredning av Ålands internationella särställning som offentliggjordes i dag. Ministeriet skriver att det inte ingår uppsägningsbestämmelser…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Utrikesministeriet: Att säga upp Ålandskonventionen inte möjligt – ryska konsulatet får stanna

 1. Harald Bergholm skrev

  Ingenting är omöjligt.
  Från Wikipedia:
  ”Den slutgiltiga överenskommelsen undertecknades av Finland, Sverige, Estland, Lettland, Polen, Tyskland, Danmark, Storbritannien (och Irland), Frankrike samt Italien”

  Alla dessa länder skulle högst antagligen godkänna att häva avtalet eller delar av det och därmed stänga ryska konsulatet, Ryssland skulle såklart inte godkänna detta och de följer ändå inte några andra avtal så deras röst har ingen betydelse.
  Att Åland är demilitariserat ÄR en säkerhetsrisk för hela regionen, den som kontrollerar öarna kontrollerar Bottenviken, Finska Viken och norra Östersjön. Demilitariseringen hindrar inte heller ålänningar att gå i armén, så varför inte bilda en privat ålandsmilis?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter