Förflytta dig till innehållet

Utrikesminister Pekka Haavisto: En del finländare utomlands är utom räckhåll för hjälp

Mikael Piippo/SPT
Man i kostym
Pekka Haavisto deltog i ett informellt videomöte mellan EU:s utrikesministrar på fredagen. Arkivfoto: Foto: Mikael Piippo/SPT Sedan coronaviruspandemin bröt ut har tusentals finländare återvänt till Finland…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Utrikesminister Pekka Haavisto: En del finländare utomlands är utom räckhåll för hjälp

  1. Susanne Borg skrev

    När vi på kvällen 25.3.20 fick information om evakueringsflyget från Faro i Portugal till Helsingfors gjorde vi ett snabbt beslut att lämna bilen i Portugal och ta oss till Faro. Vi beställde och betalade biljetterna på nätet. Till saken hör att vi har vår hund med oss och hundplats kan inte bokas på nätet. Genast på morgonen kontaktade vi Finnair för att försäkra oss om att hunden får plats. Saken skulle undersökas och vi bads skaffa hunden en hundhäck av lämplig storlek. Väntade på bekräftelse i flera timmar och eftersom ingenting hördes kontaktade vi Finnair på nytt. Denna gång fick vi beskedet att lastutrymmet var fullt och vår hund väger 2 kg för mycket för att få tas med bland passagerarna! Planet var inte fullbokat, 13 lediga platser. Hunden är för oss en familjemedlem som man inte lämnar ensam i ett främmande land så här befinner vi oss fortfarande; men hur länge? Eftersom vi all hast använde eSky när vi bokade biljetterna, med avbokningsskydd, som enligt dem inte gäller bara för att man inte får ta med sin hund, får vi tillsvidare svida 700€ för biljetterna. Väntar med spänning på om Finnair tänker återbetala biljetterna.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter