Förflytta dig till innehållet

Utredning: Sirkkala behöver drygt 3 000 kvadratmeter för 8 miljoner euro

Ska renoveras. De existerande skolbyggnaderna i Sirkkalakvartretet ska renoveras och göras mer ändamålsenliga. ÅU-foto


Sirkkalakvarteret i Åbo behöver en 3 100 kvadratmeter stor ny skolbyggnad.
Det slår behovsutredningen av utrymmesbristen i Sirkkala skola, Sirkkalabackens skola och Observatoriegatans daghem fast.
Den nya byggnaden – som ska inhysa 11 klassrum, 2 mindre klassrum, lokaler för hantverk, bildkonst och musik, morgon- och eftermiddagsverksamhet, personalens arbets- och kafferum, förvaltningsutrymmen, gymnastiksal och förskola – uppskattas kosta 7 999 000 euro.
Utredningen konstaterar att skolornas behov av ny gymnastiksal inte tillmötesgås helt och hållet genom den nya byggnaden, som inte heller har någon matsal.
Tanken är att den nya byggnaden ska lämna så mycket som möjligt av skolgården fri. De existerande skolbyggnaderna ska renoveras ytligt och byggas om enligt behov. Det här beräknas kosta 3 miljoner euro.
Inredningen av den nya byggnaden uppskattas kosta 340 000 euro.
Byggprojektet beräknas ta tre och ett halvt år men någon lösning på var skolornas elever ska vara under den tiden finns inte. Den frågan kräver i sig en ny utredning.
Behovsutredningen har inte lyckats lösa daghemmets utrymmesbrist helt och hållet.
I den beredning som undervisningsnämnden tar ställning till på onsdag heter det att daghemmets framtida placering måste utredas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter