Förflytta dig till innehållet

Utan företagare stannar Finland – ”till min glädje ser jag att företagsandan i Pargas är på uppgång”

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. Jag tror starkt på att ett välmående näringsliv är grunden för vårt välstånd och för vårt välfärdssamhälle i Finland. Välfärden måste skapas innan den kan fördelas.

Jag har haft förmånen att jobba med dessa frågor som utvecklingschef i Kimitoöns kommun.

Vi gjorde där ett stort arbete för att omvandla kommunen från beroendet i den södra delen av en stor arbetsgivare i samband med FN-steels konkurs till ett mer mångsidigt näringsliv med stora satsningar på bland annat turismen.

Detta krävde stora insatser, men idag ser vi frukterna av detta, kommunen har en mycket stark ekonomi och Dalsbruk har återvunnit sin forna glans med bland annat utvecklingen av hamnen till en riktig pärla.

Idag som styrelseordförande i Pargas stad jobbar jag starkt och gärna för att skapa ett ännu godare företagsklimat i Pargas och för stärkandet av brandet Pargas.

Till min glädje ser jag att företagsandan i Pargas är på uppgång.

Enligt den senaste företagsbarometern för Egentliga Finland fanns Pargas bland de kommuner som fick bättre resultat gällande samarbetet mellan staden och företagarna och gällande företagsandan.

Jag ser att vi i Pargas har alla förutsättningar att bli hela Egentliga Finlands mest företagsvänliga kommun och det är förstås målet! Vi ska jobba för denna målsättning tillsammans. Stort tack till våra företagare och alla som jobbar med dessa frågor i staden för det goda arbetet som görs.

Vi ska bland annat fortsätta jobba för att stöda företagarna till tillväxt och på det sättet skapa flera arbetsplatser.

Vi har redan idag en hög sysselsättning i Pargas, men den kan bli ännu bättre. En hög sysselsättning är grunden för en god ekonomi. Vi vill förstås också genom satsningen på företagsamheten locka nya invånare till Pargas och jobba för ett ännu livskraftigare Pargas.

Satsningen vi gjort på en skild livskraftssektor ska göra staden än mer välmående, konkurrenskraftig och lockande både för företag, boende och besökare.

Allting utgör en helhet och genom denna satsning har vi möjlighet att utnyttja våra resurser så effektivt som möjligt och rikta dem mot vårt gemensamma bästa inom näringslivsutveckling, markanvändning, sysselsättningsarbete, mångsidiga fritidstjänster och inom förbindelser.

Alla har vi nytta av detta att skapa ett ännu bättre företagsklimat i Pargas.

Tillsammans är vi starkare,  företagarna, stadens representanter och beslutsfattarna tillsammans.

Gilla Granberg

Riksdagskandidat, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter