Förflytta dig till innehållet

"Utan fiber slocknar datorn"

I min insändare i ÅU (16.3.2019) uttryckte jag en förhoppning om att så många hushåll som möjligt i de sju områdena i Pargas, som erbjudits ett av staten, Pargas stad och Partel betydande ekonomiskt stöd skulle ta tillfället i akt och inlösa sin ”lottovinst” på mellan 3 700 euro och 12 700 euro.
Nuläget, fyra dagar före tidsfristen 31.3.2019 går ut, är läget enligt Partel att Nagu och Tervsund har klarat kravgränsen med att minst 50 procent av hushållen har anmält intresse att ansluta sig.
Dessa fiberprojektet kommer med andra ord att förverkligas! Alltså, tills dato har 27 hushåll i Nagu tackat ja till en ”lottovinst” på cirka 6 500 euro liksom 69 hushåll i Tervsund, som har tackat ja till cirka 7 500 euro, gratulerar!
I de övriga fem områdena är förverkligandet av fiber ännu öppen med Sunnanberg och Simonby vardera redan väldigt nära 50 procent. Här väntar ännu ”lottovinster” på 12 500 euro och 6 000 euro på att bli inkasserade.
I min tidigare insändare dristade jag mig till att påstå att hem utan en fast fiberförbindelse kommer att vara mycket ”obekväma” att bo i inom fem till tio år utan möjlighet till distansarbete med mera.
Kan förtydliga detta påstående med bara en av flera tänkbara likheter. I dag har du rinnande vatten till hemmet, i morgon då du inte mera får vatten från kranen så får du gå till brunnen med ämbar för att hämta in vatten.
Med den fart som digitaliseringen i Finland utvecklas och växer så begriper förhoppningsvis alla att dagens dongel eller trådlösa modem i morgon absolut inte räcker till, datorn slocknar.
Avslutar denna insändare med en uppriktig önskan om att samtliga fem kvarvarande fiberstödområden, med ännu hela fyra dagar kvar uppnår gränsen på femtio procent.
Det är viktigt med tanke på en även i framtiden levande landsbygd i Pargas. Lycka till!
Sverker Engström
Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter