Förflytta dig till innehållet

Usel start för TPS i CHL

TPS målvakt Oskari Setänen tvingades släppa nio puckar bakom sig i veckans två CHL-matcher. Foto; Johan Backas

ISHOCKEY
CHL

Ett gjort mål, hela nio insläppta. Det blev kontentan av TPS resa i Mellaneuropa under veckan. Åbolagets två första matcher i gruppspelet av Champions Hockey League blev långt ifrån någon eriksgata betraktat genom svartvita linser.

I torsdags föll TPS med 1–5 (0–2, 0–0, 1–3) mot Mountfield, som i våras nådde kvartsfinal i tjeckiska ligan. Lika illa gick det på lördagen sedan färden fortsatt till Schweiz. Regerande NLA-mästarna SC Bern gick tidigt upp i en 2–0-ledning som man hann fördubbla till 4–0 innan det var färdigt.

Oskari Setänen vaktade TPS kasse i bägge matcherna. Enda Åbospelare som hittade rätt var Lauri Pajuniemi med sin 1–4-reducering mot Mountfield fem minuter innan slutsignalen.

TPS återvänder hem för att slicka såren efter käftsmällarna. På torsdag och lördag väntar returer mot samma motståndare i Åbohallen. Till dess försöker TPS klura ut en medicin för att råda bot på måltorkan som förföljt laget både i TPS Cup och upptakten av CHL.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter