Förflytta dig till innehållet

Upprörande beslut om klaffbro

Beslutet att upphöra med öppnandet av Lillholmens bro på natten är upprörande.
Någon verkar ha tagit ett beslut som borde ha diskuteras och konsekvensbedömts innan det togs eftersom det alltid är svårt att ändra ett beslut. Titta på kartan eller sjökortet och tänk hur det känns om du sent på kvällen kommit in med båt hela vägen mellan Lillmälö och Västermälö och passerat under Sattmarks bro och sedan märker att du inte hinner fram till bron före klockan 24.00.
Med segelbåt är det flera timmars omväg, det blir en vaknatt på sommaren. Både GK:s segelbåtshamn och gästhamnen i Pargas centrum ligger här innanför. Har ingen i Pargas ännu vaknat och funderat på hur galet det är om inte klaffbron till Lillholmen öppnas nattetid annat än för myndighetsbåtar? Det betyder ju att någon ännu sitter och kollar trafiken dygnet runt och får lön för det, men inte ids trycka på en knapp för att öppna bron för privata båtar.
Sommarnätterna är ljusa och biltrafiken över bron är nattetid gles. Man talar för en levande skärgård, men båtfolket förutsätts vara i hamn före midnatt.
NTM-centralen tar väl i och för sig tar inga beslut. Det är människorna där som gör det, men hur tänker de som tagit ett sådant beslut?
Tom Nurmi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *