Förflytta dig till innehållet

Ungt och nytt band vid Konstens natt på Kimitoön

Uppträdde på Högsåra. Fr.v. Jonathan Nurmi, Janina Nordgren, Victoria Paulsson och Ingrid Holm. Härnäst är det Konstens natt i Kimito som gäller. Foto: Cami Moberg

Konsten Natt firas fredagen den 11 augusti på Kimitoön bland annat med en mycket ung och lokal grupp som faktiskt inte har något namn alls ännu.
– Nä, det är work in progress, vi jobbar på det, säger Jonathan Nurmi.
Tillsammans med Victoria Paulsson, Ingrid Holm och Janina Nordgren har han uppträtt vid Kalkholmsfestivalen och sedan har ett par bokningar till kommit in. Nu uppträder de cirka klockan 20.30 vid torget i Kimito där hela Konstens natt-programmet försiggår.

Flickorna har gått i samma gymnasieklass och musicerat tillsammans tidigare.
– Nu ville vi också ha en gitarr med så vi frågade Jonathan, säger Victoria Paulsson.
Alla är supermusikaliska – men upptagna av diverse sommarjobb på orten (Ingrid ute på Örö) så det har varit lite knepigt att hinna öva. Hur länge de ska uppträda tillsammans återstår att se, i höst flyttar tre av dem till Åbo för att studera och en till Helsingfors.
De spelar akustiska covers av olika låtar med piano, gitarr och beatbox.

Konstens Natt inleds av Benny Törnroos som ger en Muminbetonad konsert, tillsammans med fyra Muminfigurer, på Kimitos torgestrad klockan 19.
Sedan uppträder jonglören Niklas Wikman, och så blir det dans och musik av Marianne och Melissa Petters med ”Brev från Thessaloniki”.
Olika workshops finns det att bekanta sig med liksom Local-gruppens veteranbilar. Klockan 21 äntrar Arkipelags dansare scenen med ”Digitala berättelser”.
Inne i Villa Lande blir det klockan 22 finländsk premiär på filmen Hampstead. Sagor utlovas liksom möjlighet att spela PS4 virtual reality.
Luckan på Kimitoön är arrangör, i samarbete med Kimitoöns kommun.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter