Förflytta dig till innehållet

Ungdomsgäng kastade flaskbomber i S:t Karins centrum

Erik Sandström/SPT
polisbil
Hemgjorda bomber smällde i S:t Karins i natt. Polisen ber nu allmänheten om tips om gärningsmännen.

Polisen fick flera larm om bomber som smällde i S:t Karins centrum natten till onsdag. Det visade sig vara ett gäng ungdomar, kanske fem stycken, som lekte med hemgjorda bomber.

Bomberna smällde på flera platser i centrum. Inga farliga ämnen har läckt ut och enligt polisens uppgifter har inga människor skadats.

Såväl polisen som räddningsverket fick ägna tid och resurser åt bomberna under natten. Ljudet av smällarna störde invånarna på området.

Polisen gjorde en hel del observationer men ber nu även om tips av allmänheten. Även filmer från privata företags övervakningskameror på Hovirintaområdet kan göra stor nytta, om polisen får ta del av dem.

Den som har sett ungdomar klädda i mörka kläder på Isännänkatu och Pehtoorinkatu natten till onsdagen kan ta kontakt på vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller via Whatsapp på nummer 050 411 7655.

Dela artikeln

En kommentar: “Ungdomsgäng kastade flaskbomber i S:t Karins centrum

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter