Förflytta dig till innehållet

Ungdomarna i vår stad

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Då jag läste artikeln om Pargas budget i onsdagens ÅU blev jag riktigt arg. Inte på grund av minusbudgeten utan på grund av de åsikter som Markku Orell och Petri Abrahamsson enligt artikel verkar ha om ungdomarna i vår stad.
Det som gjorde mig arg var uttalandet i samband med utbyggandet av Kyrksundsstranden:
”Vi riskerar att förstöra ett attraktivt område. Lägenheterna fylls med ungdomar, deras kompisar och bilar. FPA och socialen betalar hyran och Pargas blir med Svarte-Petter i hand”.
Jag kan tala om för dessa herrar att en stor majoritet av våra ungdomar studerar och/eller jobbar, betalar sin hyra och sina räkningar och sköter sig bra. Det finns nog säkert en hel hop med vuxna som inte gör det i Pargas.
Och vad vore inte bättre än att locka ungdomarna till att bo kvar eller flytta tillbaka till Pargas genom att locka med fina mindre bostäder.
Carina Tamminen
Pargasbo

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ungdomarna i vår stad

 1. Christina Engström skrev

  Verkligen ledsamt hur de här ”Monaco-byggarna” ser på vanligt folk i Pargas. En av de viktigaste uppgifter staden har, är väl att sköta om de befintliga invånarna (av vilka största delen är skattebetalare) och skapa möjligast goda förutsättningar för stadens unga befolkning, så att de kan och vill bo kvar på orten. Inflyttning i all ära, men Pargas välkomnar förhoppningsvis också sådana inflyttare som inte är stenrika investerare.

 2. Monica Hedström-Järvinen skrev

  Tack Carina för din insändare.
  Tror vi är många, ja väldigt många som fastnat vid just det här stycket,
  ”Vi riskerar att förstöra ett attraktivt område. Lägenheterna fylls med ungdomar, deras kompisar och bilar. FPA och socialen betalar hyran och Pargas blir med Svarte-Petter i hand”.
  Som politiker borde man tänka sig för innan man uttrycker sig.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter