Förflytta dig till innehållet

Ungdomar misstänks för brott efter stor fest i Åbo – polisen påminner om reglerna för offentliga tillställningar

ÅU-foto.


En grupp minderåriga ungdomar misstänks för bland annat alkoholbrott efter att ha ordnat en stor olaglig fest i Åbo.
Ett hundratal ungdomar besökte festen, som hölls i en hyrd lokal den 6 oktober i år. När polisen kom till platsen upptäckte de stora mängder tomma alkoholflaskor och att ordningen inte övervakades i enlighet med lagen.
Polisen avbröt festen och beslagtog biljettintäkterna.
Festen hade ordnats av ett gäng minderåriga ungdomar, som nu misstänks för brott.
Utöver att de inte gjort en förhandsanmälan om festen till polisen har de brutit mot alkohollagens bestämmelser om alkoholdrycker under offentliga tillställningar. Dessutom borde de ha gjort en räddningsplan.
Fallet går nu vidare till åtalsprövning.

Polisen påminner om reglerna för offentliga tillställningar

Polisen tar tillfället i akt att påminna om att bara myndiga personer, föreningar eller stiftelser får arrangera offentliga tillställningar, såsom fester. En omyndig person får ordna ett evenemang bara tillsammans med en myndig.
Den som ordnar en offentlig tillställning måste göra en anmälan till polisen minst fem dygn på förhand i följande fall: om deltagarantalet är stort, om det påverkar den allmänna ordningen och säkerheten eller om det har inverkan på trafiken.
Polisen meddelar också att man av dem kan få anvisningar och råd om hur man lagligt arrangerar en offentlig tillställning.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter