Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Ung kvinna överfölls på Skråbbovägen i Pargas i söndags – släpades in i skogen av storväxt man

I söndags kring 17-tiden fick polisen ett larm om att en ung kvinna blivit överfallen och släpats in i skogen på Skråbbovägen i Pargas.

Kriminalkommissarie Maria Sainio vid Pargaspolisen bekräftar att man tog emot en anmälan om fallet strax efter klockan 17.

– Kvinnan blev överfallen bakifrån av en storväxt man och släpades in i skogen. Sist och slutligen stals endast ett par hörlurar, som senare hittades. Vi har fått in väldigt goda signalement på gärningsmannen, säger hon.

Kvinnan var ute på länk. Bakom henne sprang en man, som anföll henne bakifrån och släpade henne till skogen.

Kvinnan lyckades försvara sig så att mannen avslutade sin gärning, sprang därifrån och tog endast hennes telefon och hörlurar. Han kastade ändå telefonen tillbaka till henne, och tog endast hörlurarna. Mannen försvann in i skogen. Hörlurarna hittades ändå senare i skogen.

Mannen var cirka 20-30 år gammal, omkring 190 cm lång, mörkhårig och brunögd. Han var klädd i en vit ärmlös skjorta, gröna shorts och gröngula joggingskor. Signalementen har också preciserats så att mannen hade skägg som var lite ljusare än hans mörkbruna hårfärg. Mannen hade också en keps.

en suddig bild på en joggande man i gröna shorts och vit blusPolisen/Privat
Den misstänkte förövaren.

Mannen misstänks för rån, men misstanken om våldtäktsförsök har strukits under måndagen då förundersökningen framskridit.

Polisen ber om möjliga observationer om den misstänkta till Pargaspolisens jour på 0295 446 710.

Uppdaterad klockan 13.02 med bild på den misstänkte. Uppdaterad klockan 16.13 med information om nya signalement och uppdaterad brottsmisstanke.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter