Förflytta dig till innehållet

Undersökning: Medicinska experters coronakommunikation får godkänt men Kiuru har misslyckats

Laura Kotila/Statsrådets kansli
en kvinna med munskydd
Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru har inte riktigt lyckats i sin coronakommunikation, visar undersökningen.
Majoriteten, 65 procent, av finländarna anser att medicinska experter lyckats bra eller ganska bra med att kommunicera om coronaepidemin. Det visar en enkätundersökning som Kommunbranschens utvecklingsstiftelse låtit göra. Omkring hälften av de som svarat på undersökningen anser att regeringen som helhet har lyckats bra med…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Undersökning: Medicinska experters coronakommunikation får godkänt men Kiuru har misslyckats

  1. Maria Abrahmsson skrev

    Fr o m mitten av mars 2020, när regering, ministerierna och THL började få grepp om situationen, har det inte varit några problem med info och kommunikation från dem.
    Däremot har det funnits och finns två andra problem: personer, med eller utan sakkunskap och med eller mindre tvärsäkert, kastade sig in i diskussioner och föreslog åtgärder och media hakade på, alltför ofta utan faktakoll. Inte underligt att mänskor – alltför många – som enbart läser rubrik och ingress har funnit och fortfarande finner kommunikationen förvirrande.
    Det lönar sig att följa THL:s och statsrådets info på deras webbsidor. Rekommenderar det åtminstone till alla dem som har åtkomst till webben. Man slipper då rätt mycket onödig oro också.

  2. Paul Lindberg skrev

    Det är mera regel än undantag, att det alltid måste finnas/hittas en ”syndabock”….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter