Förflytta dig till innehållet

Under Skärgårdens Gårdsloppisrally kan man bekanta sig med trakten, träffa folk och göra fynd

En cykel och några lådor med gamla grejer står på en gräsmatta.

I helgen ordnas Skärgårdens Gårdsloppisrally för andra gången. Foto: Nagu hembygdsförening.


I helgen, den 3–4 augusti klockan 10–16, ordnas Skärgårdens Gårdsloppisrally för andra året i rad. Evenemanget har vuxit sen i fjol och omfattar i år utöver Nagu även Korpo.
— Då vi startade i fjol ville vi kombinera tanken om återvinning med att få folk att lära känna olika delar av Nagu och därför beslöt vi att ordna ett gårdsloppis, säger Mikael Aalto, ordförande för Nagu Hembygdsförening som tillsammans med Korpo Hembygdsförening organiserar loppisrallyt.

Bekanta sig med trakten, träffa folk och göra fynd

I fjol hade man 14 försäljningsställen men eftersom evenemanget visade sig vara populärt har man valt att öka mängden, och i år har man hela 33 försäljningsställen där sammanlagt över 100 försäljare ställer ut sina grejer.
Försäljningen pågår på folks gårdar eller i centrum av de olika byarna. Utöver de här mindre försäljningsplatserna har man även ordnat två större samlingspunkter, Kommunalstugan i Nagu och Hembygdsgården i Korpo, dit folk som inte vill sälja vid sina egna gårdar kan komma.
Härifrån kan besökare även få information om evenemanget och fysiska kartor över området med de olika försäljningsställena utmärkta.
Organisatörerna uppdaterar även informationen om var man kan hitta de olika försäljningsställena på evenemangets Facebook-sida.

Lokalbefolkning och långväga gäster

Förra sommaren var det en salig blandning av folk som kom för att ta del av evenemanget.
På plats fanns både sommargäster och fastbosatta men även lopptorgsentusiaster som kommit från bland annat Borgå och Tammerfors för att se vad skärgårdsborna hade att erbjuda.
— De som besöker evenemanget får bekanta sig med nya delar av Nagu och Korpo, träffa folk och göra fina fynd, säger Aalto.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter