Förflytta dig till innehållet

Hon föreslås bli chef för äldreomsorgen i Pargas och Kimitoön när välfärdsområdet tar över

Arkiv/Malin Johansson
kvinna utomhus med snö i bakgrunden
Ulrika S. Lundberg föreslås bli chef för äldreomsorgen i välfärdsområdet från årsskiftet med Pargas och Kimitoön som sitt ansvarsområde.

Från och med årsskiftet föreslås Pargas stads nuvarande chef för äldreomsorgen, Ulrika S. Lundberg, bli chef för äldreomsorgen inom både Pargas och Kimitoön inom välfärdsområdet.

Styrelsen för välfärdsområdet väntas fatta beslutet på onsdag den 24 november.

Omfattande erfarenhet

Till Lundbergs meriter räknas att hon har omfattande erfarenhet av ledningsuppgifter när det gäller tjänster för äldre i olika organisationer.

I Pargas har hon varit chef för äldreomsorgen sedan maj 2021.

Före det var hon chef för tjänster för seniorer i Lovisa i ett knappt år.

Tidigare har hon också varit direktör för tjänster för äldre och omsorg i Lundo i drygt tolv år samt socialdirektör i Vemo i ett par års tid.

Enhetliga och ändamålsenliga tjänster

Att vara välfärdsområdets chef för äldreomsorgen i Pargas och Kimitoön betyder bland annat att se till att tjänsterna är enhetliga och ändamålsenliga.

Klienternas servicestigar ska fungera, liksom samarbetet med andra kommuner i området.

De som har intervjuat de sökande betonar också att chefen måste ha en förståelse för helheten för det servicesystem som finns för äldre.

Här ingår integration, kännedom om området, kunskaper i interaktion och samarbete samt kompetens i att kunna leda personalen.

Förslaget är att Ulrika S. Lundberg väljs till tjänsten som serviceområdeschef för det som kallas för område 4 från och med årsskiftet.

Hennes lön blir 5 000 euro i månaden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter